BEHANDELING

Op zoek naar de oorzaak

Behandeling van chronische rugpijn, uitstralende pijn in arm of been, migraine, whiplash, slechte darmwerking, buikpijn. Veel mensen leven met klachten die niet makkelijk te behandelen zijn. Meestal wordt de oorzaak niet weggenomen. Hierdoor kan de klacht steeds terugkomen. Daarnaast is het vaak zo dat de pijn op een andere plaats gevoeld wordt dan waar de oorzaak zit.

In zo’n geval kunt u een osteopaat raadplegen. Osteopaten gaan op zoek naar de oorzaak van een klacht. Zij zien het lichaam als één geheel en weten welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en hoe ze elkaar kunnen beïnvloeden. De osteopaat is in staat om te herkennen welke organen, bindweefsels, botten, zenuwen of wervels minder beweeglijk zijn geworden die de klacht kunnen veroorzaken.  Bijvoorbeeld bij chronische rugpijn kan deze oorzaak gelegen zijn in een vastzittend gewricht in de schedel, wervelkolom of voet. Een osteopaat onderzoekt daarom niet alleen de regio waarin de klacht optreedt, maar het hele lichaam en start de behandeling waar hij de oorzaak aantreft.

De behandeling is met zachte hand

Bij het eerste consult wil de osteopaat weten wat uw klachten nu zijn, welke er al eerder zijn geweest en welke behandelingen u al heeft gehad. Vervolgens onderzoekt hij uw lichaam op bewegingsstoornissen. Na dit onderzoek vertelt de osteopaat welke behandeling nodig is.

De osteopaat werkt altijd met zijn handen, hij gebruikt geen apparatuur. Met zijn handen kan hij het beste voelen wat hij doet en wat hij los moet maken doet hij met hoofdzakelijk zachte handgrepen.

Osteopathie behandeling

Recensies

Maak een afspraak