BEHANDELING

Op zoek naar de oorzaak

Chronische rugpijn, uitstralende pijn in arm of been, migraine, whiplash, slechte darmwerking of buikpijn. Veel mensen leven met klachten die niet makkelijk te behandelen zijn. Meestal wordt de oorzaak niet weggenomen. Hierdoor kan de klacht steeds terugkomen. Daarnaast is het vaak zo dat de pijn op een andere plaats gevoeld wordt dan waar de oorzaak zit.

In zo’n geval kunt u een osteopaat raadplegen. Osteopaten gaan op zoek naar de oorzaak van een klacht. Wij zien het lichaam als één geheel en weten welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en hoe ze elkaar kunnen beïnvloeden. De osteopaat is in staat om te herkennen welke organen, bindweefsels, botten, zenuwen of wervels minder beweeglijk zijn geworden die de klacht kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld bij chronische rugpijn kan deze oorzaak gelegen zijn in een vastzittend gewricht in de schedel, wervelkolom of voet. Een osteopaat onderzoekt daarom niet alleen de regio waarin de klacht optreedt, maar het hele lichaam en start de behandeling waar hij de oorzaak aantreft.

De behandeling is met zachte hand

Bij het eerste consult wilt uw osteopaat weten wat uw klachten nu zijn en welke behandelingen u al heeft gehad. Ook wilt hij weten welke klachten of lichamelijke problemen u voordien al heeft gehad. Zo krijgen wij een beeld hoe de huidige staat is van uw lichaam. Hierna mag u zich uitkleden. Meestal vragen wij of u zich wilt uitkleden tot op het ondergoed, zodat wij uw hele lichaam kunnen onderzoeken. Vervolgens onderzoekt uw osteopaat uw lichaam op bewegingsstoornissen. Na dit onderzoek vertelt uw osteopaat welke behandeling nodig is.

Wij, osteopaten, werken altijd met onze handen en gebruiken geen apparatuur. Met onze handen kunnen wij het beste voelen hoe het lichaam beweegt en waar de meeste spanning zit. De behandeling bestaat uit het losmaken van verschillende lichaamsweefsels en dit doen wij met hoofdzakelijk zachte handgrepen. Behandelingen volgen over het algemeen niet kort op elkaar om het lichaam de tijd te geven om te reageren op de behandeling.

Osteopathie behandeling

Recensies

Maak een afspraak